Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česnekové jednohubky s hroznovým vínem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Česnekové jednohubky s hroznovým vínem - postup přípravy

Některé druhy občerstvení lze připravovat i jen tak na chroupání k televizi, zapráší se po nich ale i na slavnostní tabuli. Stačí vychytaná kombinace chutí, jako je ta podle receptu od paní Andy Březinové, a delikátní pohoštění je na světě.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Změklé máslo vložte do misky, přidejte k němu majonézu a obojí utřete vidličkou do jednolité směsi. Prolisujte k ní několik stroužků česneku, přidejte libovolný strouhaný sýr a opět promíchejte vidličkou. Množství česneku závisí na vašich chutích a preferencích, doporučujeme ho ale použít spíše víc než méně.

2. KROK

Bagetu nakrájejte na tenké šikmé proužky. V pánvi rozehřejte kousek másla a opečte plátky baget po obou stranách mírně dozlatova.

3. KROK

Opečené plátky bagety natřete trochou česnekové pomazánky, navrch položte polovinu hroznového vína (nejlépe bezpeckového), případně jiného sladkého ovoce či zeleniny, a ihned podávejte spolu se sklenkou dobrého vína.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů