Domácí sýr mozzarella

ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí sýr mozzarella - postup přípravy

Jen tři suroviny a kvalitní hrnec vám stačí k tomu si doma vyrobit vlastní mozzarellu. Příprava je snadná a výsledek chuťově předčí i sýry tohoto typu prodávané pod drahými značkami.
1. KROK

Nalijte mléko do hrnce a zahřejte ho na 50 °C. Poté do něho začněte po lžicích přidávat ocet, po každé lžíci zamíchejte. Přidávejte ho do té doby, dokud se neutvoří sýrová hmota, od níž se odděluje nažloutlá tekutina.



Poznámka:



V receptu je uvedeno jen přibližné množství octa, protože různé lžíce jsou různě velké, stejně tak můžete mít k dispozici ocet o jiné koncentraci.

2. KROK

Sýrovou hmotu vyndejte z tekutiny a vyždímejte ho. Přidejte do hrnce lžičku soli a zahřejte tekutinu na 70 °C. Poté vložte sýr zpět a nechte prohřát, aby byl plastičtější.

3. KROK

Ruce si zchlaďte ve studené vodě a vytáhněte sýr z hrnce. Dejte pozor, bude z něho odkapávat tekutina. Natáhněte sýr do délky a přeložte ho v polovině, tento postup poté několikrát zopakujte. Nakonec z něj vytvarujte bochánek a nechte ho vychladnout.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 244 hlasů
Nahlásit chybu
130 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt