Slavnostní obložený talíř s uzeninou a sýrem - postup přípravy
Příprava obložených mís je snadná do té doby, dokud před vámi neleží prázdný talíř a hromada nevzhledných plátků. Jak to všechno naskládat tak, aby to vypadalo alespoň trochu úhledně? Máme pro vás báječný tip na jednoduchý design obloženého talíře, který zvládne úplně každý.Připravte si velký talíř o průměru kolem 30 cm a začněte na něj skládat suroviny. Nejprve berte plátky šunky nebo uzeného masa, překládejte je napůl a vyskládejte je po obvodu vnější hrany talíře.

Plátkový sýr působí nejlépe kulatý, vystačíte si ale s jakýmkoliv. Na každý plátek sýra položte kolečko vysočiny nebo jiného podobného salámu a skládejte je s mírným překryvem na spodní část šunkového kruhu. Díky tomu vytvoříte jakousi pomyslnou uzeninovou kytici.

Nyní přijde na řadu mezikruh ze salátu. Z kadeřavého salátu odkrojte spodní části řapíků tak, aby vám vznikly půlkulaté kadeřavé plátky, které vyskládejte dokola na spodní část řady plátkového sýra se salámem. Z listů utvořte kroužek.

Doprostřed talíře položte polovinu příčně rozkrojeného jablka, stopkou navrch. Vyloupejte plátkový tavený sýr z obalů, doprostřed čtverce položte kolečko salámu a zabalte jej úhlopříčně do čtverečku sýra, který zajistěte, aby se nerozbaloval. Výsledné růžičky vyskládejte na salátové listy okolo jablka uprostřed. Mezi sýrové rolky vyskládejte stočené plátky šunky.

Připravte si párátka a na každé napíchněte 2 cherry rajčátka. Párátka pak zapíchejte do poloviny jablka. Tímto je obložený talíř hotový a můžete ho podávat.
