Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dezert „Mandarinky na sněhu“ ze zakysané smetany

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nepečený dezert „Mandarinky na sněhu“ ze zakysané smetany - postup přípravy

Dezert nutně neznamená dlouhé hodiny strávené v kuchyni. Chce to nejen vtip a styl, ale také chuť zkoušet a nebát se experimentů. Pak vznikají neskutečně krásné a stylové lahůdky, které vám budou závidět kamarádky i sousedky ze širého okolí. Přesně tak tomu bude s nádherným dezertem zvaným „Mandarinky na sněhu“. Nejenže tak totiž vypadá, ale i chutná. Oranžové plody zalité bílou masou podmanivé zakysané smetany jsou lehké a svěží. Určitě si právem získají vaši pozornost.

Ingredience pro:
20 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Mandarinky důkladně oloupejte a co nejlépe je zbavte veškerých bílých částí slupky. Do misky nasypejte želatinu, zalijte ji studenou vodou podle návodu a nechte ji odstát, aby nabobtnala. Mezitím vylijte zakysanou smetanu do mísy a přisypejte k ní cukr. Stěrkou řádně promíchejte, aby se cukr se smetanou propojil a všechny krystalky se v ní rozpustily.

2. KROK

Nyní zkontrolujte želatinu. Už by měla být nabobtnalá. Vložte ji do mikrovlnné trouby a krátce ji zahřejte, aby se rozpustila. Jakmile získá želatina tekutou konzistenci, přilévejte ji za stálého míchání tenkým pramínkem do oslazené zakysané smetany. Jakmile přidáte veškerou želatinu, ještě pár minut směs míchejte, aby byla skutečně homogenní a nikde nezůstala nepromíchaná.

3. KROK

Připravte si prázdnou plastovou láhev s rovným válcovitým tvarem bez prohlubní. Seřízněte jí vršek s hrdlem a plastový válec naplňte trochou zakysané smetanové směsi. Připravte si špejli nebo jednorázovou jídelní hůlku z čínské restaurace a navlékněte na ni pět celých mandarinek. Uložte tuto oranžovou pětici do lůžka připraveného ze zakysané smetany v plastové láhvi a druhou špejlí nebo hůlkou zapřete vrchní část dřívka s mandarinkami.

4. KROK

Nyní nalijte zbytek smetanové hmoty do láhve přes mandarinky. Takto naplněnou láhev umístěte asi na čtyři hodiny do lednice ztuhnout. Stejným způsobem pak připravte ještě jednu láhev s mandarinkami. Uvedené množství surovin totiž vystačí na dvě. Jakmile obsah láhve ztuhne, vyndejte ho z lednice a opatrně jej vyklopte ven. Díky vlhkosti smetany by to mělo jít bez problémů. Nakonec vytáhněte špejli, dobrotu nakrájejte na kolečka a podávejte. 

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů