Dokonale vláčný a křehký dort s bezé

ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Dokonale vláčný a křehký dort s bezé - postup přípravy

Křehký dort proložený ovocnou vrstvou a krémem zní jako fantastická kombinace. Neváhejte a připravte si jeden takový. Pokud se bojíte, že to bude příliš složité, nechte nás vyvést vás z omylu. Tento recept zvládnete hravě, i když nemáte úplně tolik zkušeností s pečením.
1. KROK

Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva. Máslo si nakrájejte na menší kostky, přidejte jej k mouce a prsty rozetřete na drobenku. V jiné míse smíchejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem a ručním nebo elektrickým šlehačem vyšlehejte hladkou bílou pěnu. Poté přidejte k drobence a společně vypracujte hladké a pevné těsto.

2. KROK

Připravte si vhodnou zapékací misku a tu vyložte pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 10 minut.

3. KROK

Nyní se pusťte do přípravy bezé. Bílky si vyšlehejte do tuhého sněhu a poté přidejte moučkový cukr se škrobem. Dejte bokem a vyjměte pekáč s upečeným těstem z trouby. Navrch dejte silnou vrstvu ovocného džemu, dále vyšlehaný sníh, a nakonec nasekané vlašské ořechy.

4. KROK

Snižte teplotu v troubě na 150 stupňů a pečte dalších 30 minut. Mezitím si připravte krém. Vejce vyšlehejte s oběma cukry a škrobem, poté postupně přilévejte horké mléko a míchejte do zhoustnutí. Do této směsi následně opatrně zašlehejte máslo.

5. KROK

Upečený dort vyjměte z trouby a rozkrojte na dvě části. Jednu namažte krémem a druhou přiklopte nahoru. A máte hotovo. Dort dejte do lednice ztuhnout a poté jej nakrájejte na kousky, které servírujte například s kávou nebo čajem.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 2825 hlasů
Nahlásit chybu
103 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt