Nadýchané koláčky s pudinkem a meruňkovým džemem - postup přípravy
Pro to, abyste vytvořili takovou pochoutku, jako jsou nadýchané koláčky s pudinkem, nepotřebujete moc pekařských zkušeností. Stačí vám totiž jen jednoduše připravit těsto a pudink a zbytek vám půjde od ruky, navíc je jen na vás, jaký džem se rozhodnete na závěr použít.
Domácí pudink
Těsto
Na ozdobu
Nejprve připravte pudink. Do hlubšího hrnce nalijte plnotučné mléko a přidejte k němu vanilkový cukr spolu s obyčejným cukrem. Poté dejte do směsi dva žloutky a kukuřičný škrob. Vše důkladně promíchejte metličkou a poté dejte hrnec na zapnutý sporák. Za stálého míchání směs vařte do zhoustnutí. Povrch hotového pudinku zakryjte potravinářskou fólií a nechejte ho vychladnout.
Nyní můžete připravit těsto. Do větší mísy dejte jedno celé vejce a jeden bílek. Přilijte rostlinný olej a přidejte cukr. Po důkladném promíchání metličkou dolijte do směsi plnotučné mléko a znovu ji promíchejte. Prosejte do těsta první část hladké mouky a důkladně ji do něj vmíchejte. Poté prosejte i druhou, tu ovšem předtím smíchejte s práškem do pečiva. Opět promíchejte.
Následně si nachystejte cukrářské formičky a vyložte je papírovými košíčky. Naplňte je těstem, ozdobte je pudinkem v cukrářském sáčku a dejte koláčky do trouby předehřáté na 170 stupňů. Tam je poté pečte cca 30 až 40 minut. Po dopečení je ozdobte moučkovým cukrem a libovolným džemem, který máte zrovna po ruce. Poté můžete podávat, dobrou chuť!