Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémové náplně do čehokoliv

Krémové náplně do čehokoliv - postup přípravy

Kdo by neznal proslulé cupcakes! Jsou to v podstatě piškotové muffiny zdobené lahodnými krémy a případně i ovocem a čokoládovými hoblinkami. Nyní se můžete inspirovat třemi tipy na skvělé krémové náplně, tj. čokoládovou, karamelovou a kávovou.

Ingredience pro:
1 porce

Čokoládový krém do cupcakes

Kávový krém do cupcakes

Karamelový krém do cupcakes

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Recept 1: Čokoládový krém do cupcakes

Nejprve si připravte čokoládový krém. Potřebovat budete tyto ingredience:




  • změklé máslo: 500 g
  • kondenzované mléko: 1 konzerva
  • rozpuštěná hořká čokoláda: ½ šálku

Postup přípravy čokoládového krému

Začněte tím, že si do mísy vložíte změklé máslo a vyšleháte ho do pěny pomocí ručního mixéru. Dejte si na čas, hmota by měla být dokonale nadýchaná. V dalším kroku vlijte do másla kondenzované mléko a pokračujte v asi dvouminutovém šlehání. A nakonec přijde na řadu rozpuštěná hořká čokoláda, kterou do krému rovněž zakomponujte mixérem. Před použitím na cupcakes nechte chvíli zchladit v lednici.

Recept 2: Kávový krém do cupcakes

Jako druhý zde máme výtečný kávový krém do cupcakes. Připravte si tyto ingredience:

  • horká voda: 3 lžičky
  • rozpustná káva: 2 lžičky
  • změklé máslo: 500 g
  • slazené kondenzované mléko: 1 konzerva

Postup přípravy kávového krému

Nejprve si v malém hrnku rozpusťte v horké vodě kávu. Poté si vyšlehejte v míse změklé máslo do nadýchané pěny. Opět mixujte několik minut. V další fázi přilijte kondenzované mléko a naposled rozpuštěnou kávu. Ve výsledku by vám měl vzniknout jemný krém bez hrudek. Před použitím jej vychlaďte v lednici.

Recept 3: Karamelový krém do cupcakes

A jako poslední pro vás máme sladký karamelový krém, s kterým budou cupcakes rovněž fenomenální. Připravte si následující suroviny:

  • změklé máslo: 500 g
  • slazené kondenzované mléko: 1 konzerva
  • karamel: ½ šálku

Postup přípravy karamelového krému

Začněte šleháním másla do nadýchané pěny. To bude trvat pár minut. Posléze vlijte slazené kondenzované mléko a nakonec zakomponujte do krému i karamel. Mixujte dál, dokud se vše důkladně nepropojí. Poté bude váš lahodný krém hotový. Než jej nanesete pomocí cukrářského sáčku na cupcakes, nechte ho vychladit v lednici.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů