Koláč s rebarborou, třešněmi a drobenkou - postup přípravy
Udělejte si s rodinou hezký den a završte nedělní oběd tímto koláčem s rebarborou, třešněmi a drobenkou, navrchu politým čokoládou. Ze stolu zmizí prakticky okamžitě; recept nám poskytla paní Naďa Hajžmanová.
Těsto
Dále
Drobenka
Nachystejte si větší mísu a nasypejte do ní polohrubou mouku, cukr, skořicový cukr a kypřicí prášek. Vše promíchejte a poté do mísy postupně rozklepněte obě vejce a dolijte rostlinný olej. Po promíchání těsto ještě dle potřeby zřeďte mlékem na požadovanou konzistenci. Nalijte těsto do formy na koláč a dejte na něj třešně a rebarboru.
Na drobenku smíchejte zvlášť polohrubou mouku s cukrem a rozpuštěným máslem. Hotovou ji poté dejte na vrch koláče. Formu dejte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte koláč cca 20 minut. Čokoládu nechejte rozpustit a hotový koláč s ní ozdobte. Poté ho můžete podávat, dobrou chuť!