Buchta „Veselá kráva“ - postup přípravy
Potěšte své blízké touto originální buchtou, která vám hned rozjasní den a udělá ho i trochu veselejším, jak může její název napovídat. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Diana Berkyová.
Tmavé těsto
Světlé těsto
Dále
Do větší mísy rozklepněte dvě vejce a vyšlehejte je s krupicovým cukrem. Poté do nich postupně zašlehejte i plnotučné mléko a rostlinný olej. Přidejte do nich kakaový prášek, hladkou i hrubou mouku, prášek do pečiva a finálně je prošlehejte. Výsledkem bude tmavé těsto. Část tohoto těsta odlijte do hrnku.
Na světlé těsto dejte do čisté mísy tvaroh a vyšlehejte ho s krupicovým cukrem. Rozklepněte do mísy vejce a pokračujte ve šlehání. Totéž proveďte i s plnotučným mlékem a nakonec do směsi zašlehejte i vanilkový pudink. Plech na pečení vymažte rostlinným tukem a vysypejte ho strouhaným kokosem.
Nalijte do něj větší část tmavého těsta, na to nalijte světlé těsto. Z odlitého tmavého těsta, které vám zbylo v hrnečku, udělejte navrch lžící tmavé skvrny. Dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte buchtu dozlatova, což by mělo zabrat maximálně 30 minut. Poté můžete buchtu podávat, dobrou chuť!