Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivá bůčková roláda

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Poctivá bůčková roláda - postup přípravy

Vepřové maso chutná dobře na mnoho způsobů, ale tato roláda dozajista všechny převyšuje. Nad její přípravou nestrávíte moc času a výsledek bude stát jednoznačně za to. Na svátečním stole se přímo vyjímá a jakmile ji jednou zkusíte, budete mít problém přestat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do hmoždíře umístěte špetku soli a kuličky černého pepře s koriandrem. Rozdrťte je a vsypejte do větší mističky. Přidejte k nim zbytek soli, mletý bobkový list, granulovaný česnek a provensálské bylinky. Promíchejte a na závěr dodejte dusitanovou sůl.

2. KROK

Bůček omyjte, usušte papírovými utěrkami a rozřízněte do velkého obdélníkového tvaru o tloušťce cca 2 cm viz obrázek. Naklepejte jej, abyste vyhladili jeho povrch. Posypejte ho směsí koření a nebojte se jej rukama do masa pořádně vmasírovat. Postup opakujte i z druhé strany.

3. KROK

Poté maso srolujte do tvaru rolády a zavažte potravinářskou nití, obalte do potravinářské fólie a nechejte v lednici po dobu 36 hodin. Po uplynulé době roládu vytáhněte z lednice, odstraňte fólii a usušte ji papírovými utěrkami. Smíchejte chilli koření s mletou sladkou paprikou a roládu touto směsí potřete.

4. KROK

Přesuňte maso na mřížku a do rolády zapíchněte teploměr na maso. V tuto chvíli by měla mít asi 15 stupňů. Dejte ji péct do trouby na 70 až 72 stupňů. Hotová bude v momentě, kdy vám teploměr zahlásí, že má roláda 72 stupňů. Po vyjmutí z trouby nechejte roládu na 10 minut vychladnout.

5. KROK

Poté ji zabalte do pečicího papíru a alobalu a nechejte na stole, dokud úplně nevychladne. Vložte ji do lednice a nechte odpočívat do druhého dne. Poté můžete servírovat, dobrou chuť!

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů