Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená krkovička se sýrovými nitěmi

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Zapečená krkovička se sýrovými nitěmi - postup přípravy

Pokud se vám doma v lednici sejde víc balíčků sýrových nití a nejsou na jejich spotřebování kapacity, vyzkoušejte je zapéct s plátky vepřové krkovičky. O tento skvělý recept se s námi podělila paní Martina Recmanová a vsadíme boty za to, že si jej zamilujete i vy.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Na přílohu

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky a vložte je do misky. Přidejte nadrobno nasekané stroužky česneku, sůl, pepř a koření na krkovičku a vše důkladně promíchejte, aby se maso kompletně obalilo kořenicí směsí. Misku s masem zakryjte přilnavou fólií nebo poklicí a vložte ji do lednice do druhého dne uležet.

2. KROK

Naložené maso vyjměte z misky, vyskládejte jej do pekáče a na něj nalijte zbytek marinády z misky. Podlijte je trochou vody, přiklopte víkem a dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 160 °C na asi 1 hodinu. Ke konci pečení na každý plátek rozprostřete polovinu balíčku sýrových nití a vraťte maso zpátky dopéct a očervenat.

3. KROK

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Ředkvičky a salátovou okurku nakrájejte na plátky a jarní cibulku na kolečka. Brambory nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na menší kousky. Vše smíchejte v jedné míse, podle chuti salát osolte a opepřete a zalijte troškou teplého vývaru. Promíchejte a podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů