Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medová srdíčka s krémem z Nutelly máčená v čokoládě

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Medová srdíčka s krémem z Nutelly máčená v čokoládě - postup přípravy

Recept na toto báječné cukroví pochází z Alžírska, ale upéct si je snadno můžete i vy. Neobsahují žádné zvláštní suroviny, na přípravu jsou vlastně velmi snadná a pokud si vyhrajete s jejich zdobením, jsou naprosto nádherná! Samozřejmě, namísto srdíček můžete vytvořit třeba kolečka, hvězdičky nebo kterékoliv jiné tvary. Výsledek ale bude vždycky perfektní.

Ingredience pro:
50 porcí

Těsto

Krém

Další

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Změklé máslo vložte do hluboké mísy, přilijte rostlinný olej, přidejte jednu čajovou lžičku vanilkové esence a přihoďte špetku soli. Ve vodní lázni na kamnech rozehřejte čtyři polévkové lžíce medu, aby byly úplně tekuté a vlijte je do mísy s ingrediencemi. Elektrickým šlehačem pak všechny přísady vyšlehejte do jemné pěny. Do směsi vyklepněte dvě vajíčka a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte jednolitou hladkou směs.

2. KROK

Do směsi přisypejte mleté ořechy a špachtlí nebo vařečkou ji zapracujte do hmoty. Pak opět špachtli vyměňte za elektrický šlehač a pokračujte ve šlehání, dokud směs nezíská úplně hladkou konzistenci. Nakonec přidejte sklenici kakaa, tři lžíce kukuřičného škrobu a půl sáčku prášku do pečiva a znovu vše důkladně promíchejte, abyste získali jednolitou hmotu. Nyní začněte přidávat hladkou mouku a rukama hníst těsto. Každou dávku mouky nejprve úplně zapracujte, než přidáte další.

3. KROK

Jakmile získáte pevné a nelepivé těsto, zabalte ho do fólie a nechte vychladit. Následně odebírejte části, které postupně válečkem vyválejte na tenčí placku. Vykrajovátkem ve tvaru srdíčka (nebo kterýmkoliv jiným) vykrájejte z těsta tvary, které rozložte na plech pokrytý pečicím papírem. Měli byste získat sudý počet srdíček, která pak budete vzájemně slepovat k sobě. Plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 190 °C a pečte srdíčka po dobu kolem 7 minut.

4. KROK

Mezitím vyšlehejte v misce máslo s olejem, cukrem a čokoládovou pomazánkou do jednolité hmoty. Naplňte ji do zdobicího sáčku, a když jsou srdíčka dopečená, vytlačte vždy na spodní stranu jednoho srdíčka vrstvu krému a přiklopte jej druhým srdíčkem. Takto zpracujte i zbylá srdíčka. Pak připravte čokoládovou polevu a všechna srdíčka do ní namočte. Zdobicím sáčkem pak na povrchu vytvořte z polevy ozdobné cákance a posypte srdíčka cukrářským zdobením. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů