Domácí bylinková sůl - postup přípravy
Zahrádka plná bylinek je záviděníhodná. Pokud se vám jich letos urodilo požehnaně, můžete si připravit nekonečně voňavou bylinkovou sůl podle receptu od paní Marie Audrlické.
Ingredience
Posbírané bylinky důkladně propláchněte pod proudem studené vody, nechte okapat a důkladně je osušte papírovými utěrkami, abyste je zbavili veškerých zbytků vlhkosti. Ta je v tomto případě absolutně nežádoucí, proto tuto fázi nezanedbejte.
Bylinky pokrájejte nahrubo a vhoďte je do mixéru spolu se solí v poměru 3 ku 1, jak uvádíme v seznamu ingrediencí. Obě přísady rozmixujte na středně jemnou pastu, která by měla být o něco hrubší, než bývá pesto.
Solnou kaši rozprostřete na plech pokrytý pečicím papírem do tenčí vrstvy a nechte na vzdušném a stinném místě zvolna usušit. Suchou směs sesypejte do čistých a suchých, uzavíratelných nádob, případně do papírových sáčků a použijte do polévek, omáček či třeba na maso. Zkrátka všude tam, kde se chuť bylinek hodí.