Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Přírodní antibiotikum ze zázvoru, medu a česneku

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Přírodní antibiotikum ze zázvoru, medu a česneku - postup přípravy

Bakterie a viry na nás během chladných podzimních dní útočí ze všech stran. Pokud se vás některá choroba zmocní, můžete s ní zabojovat tímto silným domácím lékem, který s většinou bacilů snadno zatočí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyloupejte šest stroužků česneku a prolisujte je do velké misky. Z citrónu okrájejte slupku a čistou dužninu nakrájejte na čtvrtky, které následně rozkrájejte na drobné trojúhelníčky. Ty pak přidejte do misky k prolisovanému česneku. Ze druhého citrónu vymačkejte šťávu a přilijte ji do mísy s ostatními přísadami.

2. KROK

Oloupejte kořen zázvoru (nejlépe to jde hranou lžíce) a čistou dužninu najemno nastrouhejte k ostatním přísadám v misce. Vše zalijte včelím medem a důkladně promíchejte. Výslednou směs uložte do uzavíratelné, vzduchotěsné skleničky.

3. KROK

Pro užívání přidejte dvě lžičky do malého šálku vroucí vody, nechte vylouhovat, slijte přes sítko a popíjejte v průběhu celého dne při známkách nachlazení a chřipky.

4. KROK

Dejte pozor, tato kombinace surovin je velmi silná a citlivé osoby ji mohou špatně snášet. Pokud víte o tom, že trpíte přecitlivělostí na některou z přísad, jste těhotná či kojící matka, anebo máte jiné zdravotní obtíže, raději tuto směs neužívejte, anebo se o tom poraďte se svým ošetřujícím lékařem. Zároveň nepodávejte tento produkt dětem do 3 let.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů