Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrový chlebíček s uzeným masem a bylinkami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Sýrový chlebíček s uzeným masem a bylinkami - postup přípravy

Slaný biskupský chlebíček se sýrem, uzeným masem a bylinkami bude důstojnou součástí slavnostní tabule na pozici předkrmu, uctíte jím i své hosty při domácí party nebo posezení s přáteli, ale chutnat bude i jako prostá rodinná večeře. Recept je velmi snadný a rychlý.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyklepněte tři vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Ke žloutkům přidejte změklé máslo a vyšlehejte obojí do pěny. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu. Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky. Zelené bylinky zbavte tuhých stonků a zbytek nasekejte najemno. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle.

2. KROK

Hladkou mouku prosejte přes jemné sítko spolu s jedlou sodou, přidejte k ní sůl a čerstvě mletý černý pepř a všechny suché ingredience spolu pečlivě promíchejte. Mléko a uzený vývar smíchejte v jedné nádobě. Nyní střídavě zapracovávejte do misky s vyšlehaným žloutkem a máslem jednou moučnou směs a jednou mléko s vývarem. Pokaždé vše zapracujte do homogenní směsi a pokračujte v přidávání, dokud nebudou všechny ingredience spojené do řidšího těsta.

3. KROK

Do hotového těsta vmíchejte jemně nakrájené maso, strouhaný sýr a nasekané bylinky. Promíchejte a nakonec vmíchejte bílkový sníh. Výslednou směs vlijte do vymazané formy na biskupský chlebíček a párkrát s ní zatřeste a klepněte o desku stolu, abyste vyhnali veškeré vzduchové bubliny z těsta.

4. KROK

Připravený chlebíček vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho po dobu kolem 35 až 40 minut. Hotový slaný chlebíček nakrájejte na plátky a podávejte jako chutný předkrm nebo večeři.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů