Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené párky v bramborovém těstíčku

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Smažené párky v bramborovém těstíčku - postup přípravy

Smažené párky v těstíčku vlastně není třeba příliš dlouho představovat. Tahle dobrota se ujala jako druh rychlého občerstvení v mnoha zemích světa a pomalu se dostává ke slovu i v našich českých končinách. Možná si pomyslíte, že na nich není moc co vymyslet, opak je ale pravdou. Ve skutečnosti chuť celé dobroty stojí a padá s kvalitním párkem a hlavně se složením těstíčka, do kterého ho zabalíte. Rádi bychom vám v tomto směru přispěli inspirací na chutné bramborové těstíčko, se kterým párek chutná naprosto dokonale.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory omyjte, vložte je do hrnce s osolenou vodou a uvařte je doměkka. Když jsou hotové, slijte z nich vodu a nechte brambory trochu zchladnout. Pak z nich oloupejte slupku a rozdrťte je drtičem na bramborové těsto, anebo je nastrouhejte na struhadle. Do rozdrcených brambor vyklepněte dvě vajíčka, přidejte sůl a mletý černý pepř podle chuti a smíchejte tak, aby se všechny přísady dobře propojily. Přidejte do bramborového těsta tři nebo čtyři polévkové lžíce hladké mouky a znovu promíchejte.




Nyní vytvořte speciální česnekový olej, ve kterém budete bramborové šišky plněné párkem smažit. Pro výrobu česnekového oleje oloupejte stroužky česneku a nakrájejte je na menší kousky. Do hlubšího kastrůlku nalijte vrstvu oleje, který rozpalte a vhoďte do něj připravený česnek. Nechte ho několik minut smažit a pak kousky česneku opatrně vyjměte ven z oleje.

Bramborové těsto rozdělte na čtyři díly a do každého z nich zabalte jednu nožičku párku. Šišky důkladně uhlaďte po celém povrchu a vhoďte je do připraveného horkého česnekového oleje. Nechte párky takto fritovat dozlatova.

Hotové smažené párky nechte trochu zchladnout na talíři vyloženém pečicím papírem, který odsaje přebytečný olej po smažení, a podávejte je v celku nebo nakrájené na menší porce spolu s kečupem, tatarkou či jinou oblíbenou omáčkou, případně se zeleninovým salátem či jinými oblíbenými doplňky podle vaší fantazie.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů