Špekové knedlíky s uzeným masem - postup přípravy
Špekové knedlíky jsou velmi rychlé jídlo, které lze podávat např. se zelím či špenátem a smaženou cibulkou. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Jaroslava Slavíková.
Ingredience
Nakrájejte rohlíky na kostičky, stejně tak i plátky vařené uzené krkovice a dejte je do mísy. Do druhé mísy rozklepněte vejce, přidejte mléko a hrubou mouku, aby vzniklo husté, ale stále tekuté těsto. Směs osolte, přidejte muškátový oříšek a trochu nasekané petrželky. Těsto pak vylijte na nakrájené rohlíky s uzeným a nechte 15 minut odstát.
Na kamna dejte hrnec s osolenou vodou a přiveďte ji k varu. Z těsta rukou vytvarujte koule, řádně je umačkejte a dejte vařit na 13 minut. Poté je servírujte podle vaší chuti.