Ovocné košíčky s krémem - postup přípravy
Ovocné košíčky, které budou jako z cukrárny nebo ještě lepší, si snadno vyrobíte i doma. Recept na ně nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Na těsto
Na krém
Na ozdobení
V míse utřete máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky. Poté přisypejte hladkou mouku a zpracujte hladké těsto. To dejte na 2 hodiny do lednice.
Mezitím si udělejte krém. Z mléka a pudinkového prášku svařte pudink. Nechte ho vychladnout. Poté ho v míse rozšlehejte se změklým máslem, cukrem a tvarohem do hladkého krému.
Těsto dejte na mírně pomoučněný vál a vyválejte z něho 2 milimetry silnou placku. Z ní formičkou na košíčky vykrájejte kolečka, Ta dejte do formiček, zarovnejte do nich těsto, propíchněte vidličkou a formičky položte na plech. Rozehřejte troubu na 200 °C a pečte, dokud košíčky nebudou mírně zlatavé. Pak je vyndejte, nechte vychladnout a vyklopte z formiček.
Rozpusťte čokoládovou polevu a vnitřek vychladlých košíčků s ní vylijte, díky čemuž se košíčky nerozmočí, až v nich bude náplň. Jakmile čokoláda zatuhne, naplňte košíčky krémem, snadno se to dělá například cukrářským sáčkem. Na vrch dejte na menší kusy nakrájené vámi zvolené ovoce.
Podle návodu svařte dortové želé, pokud je v receptu cukr, přidejte ho. Hotovou želatinou potřete ovoce a krém na vršku košíčků a nechte ztuhnout.