Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dokonale jemná buchta s plátky švestek, kterou si vychutnáte

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Dokonale jemná buchta s plátky švestek, kterou si vychutnáte - postup přípravy

Připravte si domácí buchtu ze sladkého tvarohu a švestek, která potěší celou rodinu. Chutnat bude dokonce i těm, kteří nemají rádi tvaroh. Recept je velmi jednoduchý, rychlý a poměrně levný.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si hlubokou mísu. Rozklepněte do ní vejce a přidejte cukr. Obě suroviny vyšlehejte do hladké, jemné pěny. Přidejte sladký tvaroh a sůl. Důkladně promíchejte lžící nebo stěrkou. Poté přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promíchejte, aby nezůstali žádné hrudky z mouky.

2. KROK

Získáte husté těsto. Nyní si připravte obdélníkovou formu na pečení o rozměrech 10 x 20 cm (nebo jinou podle toho, co máte doma). Získané těsto nalijte do formy nebo plechu a rovnoměrně jej rozetřete stěrkou. Pokud nepoužíváte formu ze silikonu, nezapomeňte ji předem vyložit pečicím papírem nebo vymazat máslem a vysypat moukou, aby se těsto nepřilepilo.

3. KROK

Velkou švestku nakrájejte na několik plátků. Plátky rozložte na povrch těsta slupkou nahoru a trochu je do těsta zamáčkněte. Nemusí to být hodně, ale měla by z nich koukat jen slupka. Díky švestkám bude mít buchta trochu kyselejší chuť, takže nebude příliš sladká. Navíc získáte další strukturu, která výsledku jedině prospěje. Pokud nechcete použít švestky, můžete vyzkoušet také broskve, meruňky nebo jiné ovoce.

4. KROK

Buchtu pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 45 minut. Poté zkontrolujte pomocí párátka nebo špejle, jestli je už hotová. Těsto se na ni nesmí přilepit. Nechte dezert vychladnout, vyndejte ho z formy, položte na talíř a posypejte moučkovým cukrem (to není nutné). Nakonec ji stačí jen nakrájet a vychutnat si nadýchaný dezert, který potěší i nejnáročnější labužníky. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů