Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené hovězí karbanátky se zelím, bramborovou kaší se sýrem v rajčatové omáčce

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zapečené hovězí karbanátky se zelím, bramborovou kaší se sýrem v rajčatové omáčce - postup přípravy

Nakrájet a hodit do trouby. Takhle jednoduchý je recept, který vám dnes přinášíme. Díky tomu je více než vhodný pro začátečníky v kuchyni, kterým dodá radost a kuchařské sebevědomí. Je to totiž výsostná lahůdka, kterou nadchnete i své hosty.

Ingredience pro:
6 porcí

Karbanátky

Kaše

Omáčka

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Brambory umyjte a ve slupce je uvařte doměkka. Mezitím nastrouhejte půlku zelné hlávky na hrubém struhadle do hluboké mísy. Přidejte mleté hovězí maso a dva prolisované stroužky česneku. Nasekejte nahrubo zelenou cibuli a petrželku, obojí přisypejte do mísy se zelím a masem. Všechno osolte, opepřete a posypejte drceným kmínem a kurkumou, vyklepněte dvě vajíčka a vše promíchejte do jednolité směsi.

2. KROK

Do zapékací misky nalijte olivový olej. Z masové hmoty odebírejte větší kousky a zformujte je do tvaru velkých šišek, které vyskládejte vedle sebe do připraveného pekáčku. Doprostřed každého karbanátku vyhlubte důlek a vložte na 20 minut do trouby vyhřáté na 250 °C.

3. KROK

Uvařené brambory rozdrťte na kaši, přidejte sůl, pepř a drcený kmín, nasekanou petrželku a tři trojúhelníčky taveného sýra a vše důkladně promíchejte do krémové hmoty. Z té pak také odebírejte kousky a tvarujte z nich malé šišky. Ty pak vložte do středu upečených masových hnízd.

4. KROK

Smíchejte rajčatovou pastu s trochou vody a výslednou směsí přelijte povrch bramborových šišek v pekáčku. Nastrouhejte mozzarellu na hrubém struhadle a zasypejte s ní povrch každého karbanátku. Vraťte zpátky do trouby na dalších 25 minut při 250 °C a pečte, dokud se sýr na povrchu nerozteče a nezezlátne. Hotovou dobrotu ihned podávejte spolu se zeleninovým salátem.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů