Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí roláda s plněnými paprikami a zeleninou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Kuřecí roláda s plněnými paprikami a zeleninou - postup přípravy

Přinášíme vám recept tak trochu slavnostní, který nejen, že skvěle chutná, ale také dokonale vypadá. Kuřecí roláda s plněnými paprikami a zeleninou se bude hodit nejen k rodinnému obědu či večeři, ale také jako chuťovka pro vaše hosty. Její příprava není nijak složitá.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si dejte do mírně osolené vody vařit brokolici rozdělenou na jednotlivé růžičky a jednu mrkev. Doba varu se odhaduje na cca 10 minut. Mezitím si připravte náplň do paprik. V míse si smíchejte loupanou a nahrubo nastrouhanou druhou mrkev spolu se smetanovým sýrem. Také dle potřeby krém osolte. Nyní si omyjte papriky, odřízněte stonky, očistěte je uvnitř od semínek a jinak nechte vcelku. Posléze zeleninu naplňte smetanovou směsí. V další fázi si očistěte kuřecí prsa a pokrájejte je na tenčí plátky. Ty pak okořeňte dle chuti solí a grilovacím kořením.




Až se brokolice uvaří, sceďte vodu a dejte ji stranou. K ruce si následně vezměte zapékací misku nebo formu na srnčí hřbet, vymažte ji olejem a na povrch vyskládejte plátky kořeněných kuřecích prsou. Měli byste pokrýt celé dno i okraje. Také položte na maso plněné papriky, vařenou brokolici a kousky vařené mrkve.

Zeleninu ještě trochu osolte a poklaďte na všechny suroviny plátkový sýr. Roládu zakončete tím, že přes sýr přehnete kuřecí plátky. Pokrm překryjte alobalem a dejte péct do trouby na cca 40 minut při 180 °C.

Až bude pokrm zapečený, vyjměte jej a pokrájejte na plátky. Roláda bude mít velmi pestrou strukturu díky zelenině uvnitř. Podávejte buď s čerstvým pečivem nebo s bramborami. Hodit se budou i hranolky. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů