Dýňové muffiny s bílkovou polevou - postup přípravy
Pokud máte chuť na něco sladkého, vyzkoušejte například vynikající muffiny podle receptu od paní Anety Mühlhandlové. Hodí se výborně na svačinu i jako dobrota ke kávě.
Na muffiny
Na polevu
Oloupejte dýni, nakrájejte ji na menší kusy a ty uvařte, dokud nebudou měkké. Vložte je do mixéru a rozmixujte na pyré, které nechte zcela vychladnout.
Utřete nebo vyšlehejte změklé máslo a cukr a poté do něj postupně zašlehejte vejce, vanilkový extrakt a nakonec pyré. Přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, mletý zázvor a mleté nové koření. Promíchejte a vypracujte těsto.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a těsto rozdělte tak, abyste naplnili 12 košíčků. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na asi 20 minut.
V míse smíchejte prosátý moučkový cukr, bílek a šťávu z jednoho citronu. Šlehejte, dokud nevznikne krásně bílá poleva. Do ní pak namočte vršky vychladlých muffinů, nechte ztuhnout a servírujte.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.