Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený piškotový dort s čokoládovým krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený piškotový dort s čokoládovým krémem - postup přípravy

Rychlé dezerty jsou nejen jednoduché, ale i velmi oblíbené. Pokud použijete cukrářské piškoty jako základ, budete mít jen velmi málo práce a výsledek bude i tak stát za to.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Připravte si dortovou formu o rozměrech 27×18 centimetrů. Cukrářské piškoty si upravte, případně zkraťte tak, aby se vám pokryly její dno. Zbytky ale nevyhazujte, naopak je rozmixujte na prášek, použijete je později. Pak piškoty namočte krátce do mléka a dejte je na dno formy. Její okraje vymažte olejem.

2. KROK

Do hrnce dejte žloutek, cukr, smetanu ke šlehání, vanilkovou esenci a promíchejte. Pak přilijte litr mléka a dejte na sporák vařit. Stále míchejte. Až hmota začne mít strukturu pudinku, dejte do ní nalámanou hořkou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí.

3. KROK

Čokoládovou hmotu nalijte do formy na piškoty. Na její hladinu dejte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a až směs vychladne, dejte vše na 3 hodiny do lednice. Poté odstraňte fólii a boky formy, vršek dortu posypejte rozmixovanými zbytky piškotů a servírujte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů