Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenky plněné krémem z mascarpone

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Sušenky plněné krémem z mascarpone - postup přípravy

Domácí sušenky jsou oblíbená a módní dobrota, ke které se přiklání stále více maminek, které se snaží dopřát svým dětem něco dobrého, ale zároveň mít kontrolu nad tím, zda jejich potomek nekonzumuje příliš mnoho cukru či průmyslových dochucovadel a konzervantů. Kromě toho jsou ale domácí sušenky skvělé i jako malé pohoštění pro kolegy v práci nebo při posezení s přítelkyněmi. Určitě vám udělají radost. A když je navíc naplníte lahodným krémem ze smetanového sýra mascarpone, získáte nedostižnou kombinaci, k níž se budete s chutí a rádi vracet.

Ingredience pro:
15 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do větší mísy si nasypejte hladkou mouku a přisypejte k ní také škrob. Obojí dobře promíchejte.




Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky a žloutky do zvláštních mističek. Bílky pak vyšlehejte elektrickým šlehačem do pevného sněhu.

Ke žloutkům přisypejte krystalový a vanilkový cukr a metličkou společně šlehejte tak dlouho, dokud se cukr ve žloutcích nerozpustí a nezačne se tvořit světlá pěnivá hmota. K té pak po lžících jemně přimíchejte vyšlehaný bílkový sníh a k němu nakonec přisypejte mouku smíchanou se škrobem. Pomocí špachtle nebo vařečky jemně uhněťte jemné těsto.

Poloviční množství těsta nalijte do cukrářského zdobicího sáčku. Zapněte troubu na 170 stupňů Celsia, aby se předehřála, a plech vyložte pečicím papírem. Ze zdobicího sáčku pak vymačkávejte v dostatečných rozestupech na plech malé kulaté flíčky těsta.

Když je plech plný, vložte jej do vyhřáté trouby a pečte zhruba 10 až 15 minut, dokud povrch sušenek nezezlátne.

Z předepsaného množství surovin byste měli získat asi 30 sušenek. Nezapomeňte, že musíte mít sudý počet, aby se daly slepovat!

Připravte si k ruce misku s džemem. Do druhé misky vložte mascarpone, přidejte dvě lžíce moučkového cukru a smetanou ke šlehání. Elektrickým šlehačem pak všechno dobře vyšlehejte a krémem naplňte zdobicí sáček.

Když jsou sušenky dopečené, nechte je trochu zchladnout a opatrně je odlepte od pečicího papíru. Otočte sušenky plochou stranou nahoru a všechny namažte meruňkovým džemem a na polovinu sušenek vymáčkněte trochu smetanového krému. Sušenky pak poslepujte do sendvičů a nechte ztuhnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů