Polomáčené sušenky s čokoládou a mandlemi - postup přípravy
Těmito sušenkami snadno a bez obtíží rozšíříte svou nabídku domácího vánočního cukroví. Nejenže jsou velmi křehké a lahodné, na jejich přípravu navíc ani nepotřebujete máslo, což výrazně zlevní jejich přípravu.
Ingredience
Dvě vejce vyklepněte do misky a vyšlehejte je dohladka s cukrem a špetkou soli. Přidejte lžičku čerstvě nastrouhané citrónové kůry a půl sklenky rostlinného oleje a vše opět dobře rozmíchejte. Nakonec do směsi zapracujte kukuřičný škrob, hladkou mouku a prášek do pečiva a zadělejte pružné a nelepivé těsto. Zpočátku míchejte vařečkou či stěrkou a později pokračujte v hnětení ručně.
Připravte si plech pokrytý pečicím papírem. Z těsta odebírejte kousky o velikosti pingpongového míčku, zformujte je do kuličky a vyskládejte vedle sebe na plech. Když máte zpracované veškeré těsto, dejte kuličky péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu kolem 15 minut, dokud sušenky neztuhnou a na povrchu se nevytvoří typické prasklinky.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a každou sušenku v ní namočte tak, aby byla zakrytá jen její polovina. Ještě měkkou čokoládu na sušenkách posypejte špetkou nasekaných mandlí.
Zbylou čokoládu nalijte do zdobicího sáčku a sušenky z něj tenkým pramínkem ozdobně postříkejte. Čokoládu nechte ztuhnout a podávejte.
Videopostup krok za krokem