Rychlé domácí žemle bez kynutí - postup přípravy
Pokud vám kupované pečivo příliš nechutná a jeho kvalita vás rovněž dvakrát netěší, upečte si jednoduché domácí žemle, které se hodí na snídani, svačinu i večeři. Nemusíte navíc čekat, až vykynou, ale můžete je rovnou dát péct.
Ingredience
K droždí nalijte med a vymíchejte tekutější kašičku. Poté ke směsi přilijte vodu, promíchejte a nakonec přidejte sůl. Poté do těsta postupně přidávejte mouku a robotem nebo rukama zpracujte hladké nelepivé těsto.
Ihned ho vyklopte na vál a rozdělte na zhruba 12 dílů (záleží, jak chcete mít žemle velké). Z každého dílu vytvarujte bochánek a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte je do předehřáté trouby na 200 °C a pečte 25 až 30 minut.