Domácí houstičky z máslového těsta

i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí houstičky z máslového těsta - postup přípravy

Křupavé domácí housky jdou upéci i z těsta, ve kterém je jako tuk použité máslo, a jsou vynikající. Recept na ně nám poskytla paní Petra Pospíchalová.
1. KROK

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžící mouky a zamíchejte. Počkejte, až začne pracovat kvásek. Do mísy dejte mouku, sůl, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo a přidejte vejce. Robotem nebo rukou vypracujte hladké nelepivé těsto. Pak mísu přikryjte a nechte těsto asi hodinu kynout.

2. KROK

Těsto rozdělte na 12 částí, udělejte z nich 3 dlouhé válečky a upleťte z nich housky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete je slanou vodou. Můžete je také posypat semínky nebo sýrem.

3. KROK

Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte housky, dokud nebudou krásně zlatavé. Jsou skvělé i druhý nebo třetí den po upečení.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 153 hlasů
Nahlásit chybu
52 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt