Valentýnský dezert z jahod a kondenzovaného mléka - postup přípravy
Jen tři ingredience, mixér a pár minut času vás dělí od jednoho z nejlahodnějších dezertů, jaké jste kdy měli možnost ochutnat. Svým charakterem se speciálně hodí na slavnostní stůl při oslavě svátku sv. Valentýna.
Ingredience
Podle návodu rozpusťte ve vodě 2 sáčky červené želatiny a nechte ji nabobtnat. Pokud jste nesehnali červenou želatinu, použijte tu klasickou a jednoduše v ní rozmíchejte pár kapek červeného potravinářského barviva, abyste získali sytě rudou barvu.
Mezitím očistěte jahody, zbavte je stopek a překrájejte je podélně napůl.
Ledově vychlazené kondenzované mléko nalijte do mixéru a mixujte jej asi 3 minuty, dokud nezdvojnásobí svůj objem a nezíská jemně našlehanou konzistenci. Polovinu mléka nalijte do mísy a ke druhé půlce v mixéru přilijte rozpuštěnou želatinu. Nechte směs ještě minutu mixovat a přilijte ji za stálého míchání do mísy s druhou polovinou kondenzovaného mléka.
Růžové kondenzované mléko přelijte do zvolené zapékací mísy nebo jiné vhodné nádoby a dejte ji do lednice na 10 minut vychladit a ztuhnout.
Nyní připravte i zbylý sáček želatiny a smíchejte ji s hrnkem čisté vody. Vzniklou směsí zalijte mléčnou pěnu v míse a povrch dezertu ozdobte kousky nasekaných jahod. Želatinovou vrstvu nechte ztuhnout a můžete dezert podávat.