Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Listové kremrole stáčené přes lžíce

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Listové kremrole stáčené přes lžíce - postup přípravy

Domácí kremrole se mnohým domácím cukrářkám a cukrářům zdají být nedostupné, poněvadž vyžadují použití speciálních cukrářských trubiček. Tento návod vám ale ukáže, jak se bez nich pohodlně obejdete.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Listové těsto vyrovnejte do velkého obdélníku a rozkrájejte ho na proužky o síle kolem 1 cm. Připravte si dvojice lžic či vidliček, položte je na sebe a okolo jejich rukojetí obtočte každý proužek těsta.

2. KROK

Lžíce s těstem vyrovnejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C okolo 30 minut, dokud nezezlátnou.

3. KROK

Po dopečení kremrole nechte vychladnout a připravte krém. Do cukrářského žloutkového krému zašlehejte plnotučnou smetanu a výsledným krémem naplňte zdobicí sáček. Každou kremroli naplňte trochou krému a konce namočte do nasekaných mandlí. Kremrole posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů