Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá čokoládová roláda

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Jednoduchá čokoládová roláda - postup přípravy

Pomocí tohoto receptu si připravíte čokoládovou roládu, která chutná jako dort. Její příprava je velmi jednoduchá a rychlá a vaši hosté si ji zamilují.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do homogenní směsi. Přidejte mléko a znovu důkladně promíchejte. Prosejte mouku s kakaem a práškem do pečiva do jedné mísy (místo 50 g mouky můžete použít škrob). Postupně přisypávejte prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva do vyšlehaných vajec (ideálně ve třech krocích), dokud nezískáte tekuté těsto homogenní konzistence.




Vyložte plech pečícím papírem a nalejte na něj těsto. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10-12 minut. Po upečení korpus vyklopte na utěrku a odstraňte pečící papír. Zaviňte korpus i s utěrkou.

Připravte si krém smícháním rozměklého másla s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidejte smetanu na šlehání a šlehejte, dokud krém není homogenní (pokud krém netuhne, vložte jej mezi šleháním na 30 minut do lednice).

Rozviňte roládu, odstraňte utěrku a vnitřní povrch potřete krémem v tlusté vrstvě (pro zjemnění lze korpus pokapat cukrovým sirupem nebo rumem). Roládu opět zaviňte a nechejte minimálně 3-4 hodiny chladit.

Po vychlazení roládu posypte moučkovým cukrem, nebo ji polijte čokoládovou polevou. Podávejte nakrájenou na plátky tlusté přibližně 1,5-2 cm.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů