Měkké a vláčné jablečné sušenky - postup přípravy
Pokud máte doma pár jablek, můžete upéct jemné jablečné sušenky. Po jejich vychladnutí je můžete pocukrovat moučkovým cukrem nebo do něj dokonce přidat trochu skořice, která s nimi skvěle chuťově ladí.
Ingredience
Do mísy dejte vejce a začněte je šlehat. Postupně přidávejte cukr a sůl a šlehejte, dokud směs nedosáhne pěnovité konzistence. Poté přidejte změklé máslo a důkladně ho zašlehejte.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji vmíchejte do směsi, dokud nezískáte hutnější lesklé těsto. Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Vmíchejte je do těsta.
S pomocí lžíce tvořte sušenky a dávejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte sušenky asi 20 minut. Po vychladnutí je můžete posypat moučkovým cukrem, případně k němu lze přimíchat i trochu mleté skořice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.