Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Měkké a vláčné jablečné sušenky

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Měkké a vláčné jablečné sušenky - postup přípravy

Pokud máte doma pár jablek, můžete upéct jemné jablečné sušenky. Po jejich vychladnutí je můžete pocukrovat moučkovým cukrem nebo do něj dokonce přidat trochu skořice, která s nimi skvěle chuťově ladí.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vejce a začněte je šlehat. Postupně přidávejte cukr a sůl a šlehejte, dokud směs nedosáhne pěnovité konzistence. Poté přidejte změklé máslo a důkladně ho zašlehejte.

2. KROK

Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji vmíchejte do směsi, dokud nezískáte hutnější lesklé těsto. Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Vmíchejte je do těsta.

3. KROK

S pomocí lžíce tvořte sušenky a dávejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte sušenky asi 20 minut. Po vychladnutí je můžete posypat moučkovým cukrem, případně k němu lze přimíchat i trochu mleté skořice.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů