Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kinder mléčný řez po domácku

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Kinder mléčný řez po domácku - postup přípravy

Pokud máte rádi kinder mléčný řez, můžete si ho udělat i sami. Potřebujete k tomu jen nadýchaný kakaový piškot a lahodný smetanový krém.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky, ty dejte do lednice. Smíchejte mléko a olej a nakonec přidejte prosátou mouku s kakaem. Vymíchejte hladké těsto.

2. KROK

Pak přimíchejte žloutky. Ze studených bílků a pár kapek citronové šťávy začněte šlehat sníh, na konci zašlehejte i cukr. Naběračku sněhu smíchejte s těstem, pak těsto nalijte ke sněhu a opatrně promíchejte, aby vše zůstalo nadýchané.

3. KROK

Nalijte těsto do formy o rozměrech 25×25 centimetrů vyložené pečicím papírem a zlehka z ní klepněte, abyste z těsta vyhnali bubliny. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 150 °C a pečte těsto asi 40 minut.

4. KROK

Nechte piškot zcela vychladnout a pak ho přepulte. V míse vyšlehejte smetanu ke šlehání se slazeným kondenzovaným mlékem. Tento krém naneste na jednu polovinu těsta a přikryjte ho druhou. Poté dezert zabalte a dejte na hodinu ztuhnout do lednice. Po vytažení zarovnejte jeho okraje nožem, naporcujte ho a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů