Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečený chleba ve vajíčku se šunkou a sýrem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zapečený chleba ve vajíčku se šunkou a sýrem - postup přípravy

Pokud nechcete jíst jen obyčejný chléb ve vajíčku, lze ho zapéct ve stylu oblíbeného francouzského toastu. Tento způsob přípravy povýší jeho chuť na gurmánský zážitek.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vezměte plátky chleba a na jedné straně je pomažte trochou rozpuštěného másla. Na polovinu z nich dejte toastový sýr. (Pokud je veliký, rozpulte ho a rozložte do nejpravidelněji.) Pak na něj dejte šunku a nakonec opět sýr. Vše přikryjte druhým plátkem chleba.

2. KROK

V misce rozšlehejte vejce se smetanou na vaření a dle chuti osolte. Pokud chcete, můžete přidat i trochu pepře. Chleby opatrně, aby se nerozpadly, z obou stran namočte do vajec. Máte nyní dva možné způsoby přípravy. První je vymazat formu na pečení máslem, vyskládat do ní chleby, posypat je trochu strouhaného sýra a dát je péct do trouby předehřáté na 200 °C na 15 minut.

3. KROK

Pokud nemáte troubu, bude se vám hodit druhý způsob. Dejte na pánev trochu másla a zapněte sporák na mírnější plamen. Poté osmažte toasty z každé strany asi 2 minuty, při smažení je ale přikryjte poklicí. Po osmažení je dejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku, a ihned podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů