Zapečený chleba ve vajíčku se šunkou a sýrem - postup přípravy
Pokud nechcete jíst jen obyčejný chléb ve vajíčku, lze ho zapéct ve stylu oblíbeného francouzského toastu. Tento způsob přípravy povýší jeho chuť na gurmánský zážitek.
Ingredience
Vezměte plátky chleba a na jedné straně je pomažte trochou rozpuštěného másla. Na polovinu z nich dejte toastový sýr. (Pokud je veliký, rozpulte ho a rozložte do nejpravidelněji.) Pak na něj dejte šunku a nakonec opět sýr. Vše přikryjte druhým plátkem chleba.
V misce rozšlehejte vejce se smetanou na vaření a dle chuti osolte. Pokud chcete, můžete přidat i trochu pepře. Chleby opatrně, aby se nerozpadly, z obou stran namočte do vajec. Máte nyní dva možné způsoby přípravy. První je vymazat formu na pečení máslem, vyskládat do ní chleby, posypat je trochu strouhaného sýra a dát je péct do trouby předehřáté na 200 °C na 15 minut.
Pokud nemáte troubu, bude se vám hodit druhý způsob. Dejte na pánev trochu másla a zapněte sporák na mírnější plamen. Poté osmažte toasty z každé strany asi 2 minuty, při smažení je ale přikryjte poklicí. Po osmažení je dejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku, a ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.