Okurková pomazánka s majonézou - postup přípravy
Okurková pomazánka s majonézou je dokonalá snídaně, svačina, ale i večeře. Věnujte několik málo chvilek její přípravě a budete příjemně překvapení její lahodnosti.
Ingredience
Bagetu nakrájejte na zhruba dva centimetry silné plátky. Na pánvi nechte rozpustit máslo a osmažte na něm nakrájené plátky bagety.
Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a orestujte ji na rozpáleném oleji. Orestovanou mrkev přendejte do menší misky a nechte odpočinout.
Nakládané okurky nastrouhejte na hrubém struhadle a nechte je 5 až 10 minut odpočívat. Poté z nich rukama vymačkejte veškerou přebytečnou vodu. Následně je dejte na 3-5 minut restovat na suché pánvi a nakonec je přidejte do misky k mrkvi.
K mrkvi a okurkám přidejte prolisovaný česnek a směs dobře promíchejte. Ochuťte ji pepřem, majonézou a znovu ji pečlivě promíchejte. Opečené plátky bagety potřete hotovou pomazánkou a můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Anastasiya Zefirka