Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zázvorky ze špaldové mouky

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zázvorky ze špaldové mouky - postup přípravy

Připravte si klasické vánoční zázvorky z čerstvě nastrouhaného zázvoru podle paní Romany Važanské. Jejich příprava je velmi snadná, a ačkoliv bývají tvrdé, jednoduchý trik je změkčí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V míse smíchejte špaldovou mouku (nebo hladkou mouku), máslo (nebo  Heru), cukr, žloutky, mléko, nastrouhaný zázvor a kypřicí prášek do pečiva.

2. KROK

Vše důkladně promíchejte a vypracujte těsto. Poté ho rozválejte na vále a vykrajujte z něj různé tvary podle vaší preference.

3. KROK

Sušenky dejte na plech a nechte je odpočinout do druhého dne. Pečte je při teplotě 160 °C dozlatova 10–⁠15 minut.

4. KROK

Pokud jsou zázvorky tvrdé, umístěte je do dózy s víkem a vložte mezi ně jablko. Zaručeně díky tomu změknou a budou vláčné.

5. KROK

Tip: Můžete experimentovat s tvary sušenek a přidat do těsta další oblíbené přísady, jako jsou ořechy nebo sušené ovoce.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů