Zázvorky ze špaldové mouky - postup přípravy
Připravte si klasické vánoční zázvorky z čerstvě nastrouhaného zázvoru podle paní Romany Važanské. Jejich příprava je velmi snadná, a ačkoliv bývají tvrdé, jednoduchý trik je změkčí.
Ingredience
V míse smíchejte špaldovou mouku (nebo hladkou mouku), máslo (nebo Heru), cukr, žloutky, mléko, nastrouhaný zázvor a kypřicí prášek do pečiva.
Vše důkladně promíchejte a vypracujte těsto. Poté ho rozválejte na vále a vykrajujte z něj různé tvary podle vaší preference.
Sušenky dejte na plech a nechte je odpočinout do druhého dne. Pečte je při teplotě 160 °C dozlatova 10–15 minut.
Pokud jsou zázvorky tvrdé, umístěte je do dózy s víkem a vložte mezi ně jablko. Zaručeně díky tomu změknou a budou vláčné.
Tip: Můžete experimentovat s tvary sušenek a přidat do těsta další oblíbené přísady, jako jsou ořechy nebo sušené ovoce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.