Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí růžový džem z okvětních lístků

2,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Domácí růžový džem z okvětních lístků - postup přípravy

Domácí růžový džem je voňavá a netradiční delikatesa, která potěší chuťové buňky i oko. Tato jemná pochoutka se hodí na pečivo, palačinky i k přípravě dezertů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okvětní lístky růží důkladně opláchněte a nasekejte je na menší kousky, které smíchejte s cukrem a citronovou solí. 

Poznámka: Lístky míchejte s ostatními ingrediencemi 2–3 minuty.

2. KROK

Květy následně zakryjte potravinovou fólií a nechte je v lednici odpočívat 7–8 hodin, nejlépe přes noc. Druhý den v hrnci smíchejte cukr s vodou, citronovou solí a směs vařte 30 minut na mírném ohni. 

3. KROK

Po půl hodině do tekutiny vmíchejte růže a směs vařte přibližně 20 minut, za občasného míchání. Po této době zkontrolujte konzistenci džemu. Pokud je příliš řídká, směs vařte ještě 5 minut. 

4. KROK

Jakmile budete s konzistencí domácího růžového džemu spokojení, naplňte jím sklenice, džem v nich nechte volně vychladnout, poté je uzavřete a skladujte na tmavém a chladném místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Sonsuz Mutfak

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů