Křupavé mandle v čokoládě a cukru - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na křupavé mandle v čokoládě, které pokud úhledně zabalíte, budou i krásným vánočním dárkem. Tímto způsobem můžete připravit i pekanové ořechy, kešu, arašídy nebo sušené ovoce.
Ingredience
Na plech dejte celé mandle a posypte je 2 lžícemi moučkového cukru. Poté je dobře promíchejte. Pečte je v předehřáté troubě na teplotu 160 °C po dobu 10 minut nebo dokud nezačnou vonět.
Mezitím rozpusťte 100 g čokolády v mikrovlnné troubě po dobu 1 minuty. Rozpuštěnou čokoládu dobře promíchejte.
Poté přidejte do rozpuštěné čokolády směs vánočního koření a vanilkový extrakt a znovu promíchejte. Pokud připravujete mandle pro dospělé, můžete do čokolády přidat i lžíci třešňovice.
Na mandle nalijte rozpuštěnou čokoládu a důkladně ji promíchejte, aby všechny mandle byly dobře obaleny čokoládou. Poté je přendejte do uzavíratelné nádoby.
Přidejte zbytek moučkového cukru, nádobu uzavřete a důkladně protřepejte, aby se cukr rovnoměrně rozprostřel. Místo cukru můžete také použít kakao. Nakonec nechce mandle minimálně 30 odpočinout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.