Salát z červené řepy a sýra - postup přípravy
Z červené řepy si lze udělat skvělý a zdravý salát. Stačí ji jen smíchat s pár dalšími ingrediencemi a dresingem a během chvilky máte na stole lahodnou přílohu nebo lehčí večeři.
Na salát
Dejte řepy do hrnce s vodou, přiveďte ji k varu a vařte je cca 40 minut doměkka. Mezitím nakrájejte cibuli na čtvrtkolečka a osmažte ji na troše oleje společně se lžičkou cukru po dobu asi 3 minut. Poté ji odstavte z plotny.
Když řepy vychladnou, oloupejte je, nakrájejte na krátké nudličky a dejte do mísy. Pak přidejte cibuli k nakrájené řepě. Na nudličky nakrájejte také kyselé okurky a přidejte je do mísy. Totéž udělejte s tvrdým sýrem. Poté si najemno nasekejte zelenou petrželku a jarní cibulku a také je přidejte do mísy.
V misce si připravte dresing. Začněte kysanou smetanou, přidejte k ní hořčici, majonézu, černý pepř, půl lžičky soli, rozstrouhejte do ní stroužek česneku a přilijte lžičku citronové šťávy. Dresink promíchejte, dejte ho do mísy s řepou, zamíchejte a můžete servírovat.