Lotus řezy s krémem z mascarpone - postup přípravy
Mezi vším tím cukrovím možná o Vánocích dostanete chuť na nějakou jinou sladkost. V takovém případě si připravte rychlý recept na lotus řezy s mascarpone podle paní Terezy Koubkové.
Ingredience
Do mísy vlijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ji dotuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Do šlehačky přidejte mascarpone a vymíchejte do hladkého krému.
Potravinovou fólií vyložte zapékací mísu a na její dno naskládejte sušenky, na které rozetřete část krému. Sušenky s krémem vrstvěte, dokud máte suroviny. Vrstvení zakončete krémem.
Na závěr posypejte horní část řezů najemno rozemletými sušenkami Lotus a nechejte odležet v lednici přes noc.
Hotový dezert na druhý den nakrájejte a podávejte vychlazený. Každý kousek můžete podávat ozdobený čokoládovou hvězdičkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.