Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zdravá a rychlá zmrzlina

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Zdravá a rychlá zmrzlina - postup přípravy

S blížícím se létem přichází chuť na osvěžující zmrzlinu. Tu si však můžete dopřát v kterýkoliv čas během roku. Co ale dělat, když držíte štíhlou linii? Pak vsaďte na zdravější verzi bez cukru ze zralých banánů. Je to velmi snadné!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si banány oloupete a pokrájíte je na plátky.




Poté je umístěte do misky anebo na tác a dejte zamrazit přes noc.

Následující den ovoce vyjměte, přendejte do mixéru a rozmělněte se zvoleným ovocem.


Pokud chcete připravit kakaovou verzi, jednoduše k banánové kaši přidáte kakaový prášek dle chuti.

Hotovou zmrzlinu podávejte třeba s kopečkem šlehačky. Doplnit porci ovšem můžete třeba i o trubičky, sušenky a různé oplatky (jestliže nedržíte přísnou dietu). Přejeme dobrou chuť.

Tip na zdravou tvarohovou zmrzlinu

A na závěr se ještě můžete inspirovat receptem na zdravou tvarohovou zmrzlinu, která je chutná, avšak nízkokalorická. Potřebujete tyto suroviny:

  • měkký tvaroh s nízkým obsahem tuku: 2 vaničky
  • čerstvé ovoce: dle obliby
  • přírodní bílý jogurt s nízkým obsahem tuku: 150 g
  • šťáva z ovoce: dle chuti

Postup

Příprava zmrzliny z tvarohu je nanejvýš jednoduchá. V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte měkký tvaroh spolu s jogurtem a zvoleným ovocem (hodit se budou třeba banány, jahody, borůvky, meruňky či maliny). Poté vše zakápněte čerstvou šťávou z příslušného ovoce (lze použít 100% džus) a směs naneste do plastové vaničky. Nakonec uzavřete a dejte zamrazit do lednice přes noc. Podávejte dle libosti. Tvarohovou zmrzlinu si zamilujete nejen pro její chuť, ale také pro minimální kalorie.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů