Sváteční poháry se sušenkami a ovocem - postup přípravy
Sváteční poháry mohou být o Vánocích skvělým zpestřením vašeho menu. Připravte si skvělý dezert za pouhých 15 minut. Tento postup nevyžaduje použití trouby ani kondenzovaného mléka.
Ingredience
10 g želatiny rozpusťte v jedné sklenici s horkou vodou a druhých 10 g rozpusťte ve druhé sklenici. Sušenky rozdrobte v míse rukama a poté je rozmixujte v robotu nebo ponorným mixérem na jemný prášek. K sušenkám poté vlijte mléko a vše důkladně zamíchejte.
Sušenkovou směsí naplňte dna sklenic, ve kterých budete dezert podávat.
Poznámka: Sušenky na dně sklenice zarovnejte pomocí lžíce – nebojte se přitlačit.
V míse smíchejte tvaroh se smetanou ke šlehání a do této směsi nakonec přimíchejte moučkový cukr. Za stálého šlehání přilijte rozpuštěnou želatinu z jedné sklenice a hmotu vyšlehejte dohladka.
Tip: Nechcete-li použít tvaroh, můžete ho nahradit zakysanou smetanou.
Tvarohovou směs vlijte do sklenic se sušenkami, přibližně do jejich poloviny, a dejte je na 15 minut vychladit do lednice. Zatím si nakrájejte pomeranč na kolečka, z kterých odkrojte kůrku. Nyní vyndejte poháry z lednice a do středu dvou z nich položte jedno kolečko pomeranče.
Sceďte meruňky z konzervy a nakrájejte je na menší kousky, které následně vložte do dvou zbylých pohárů podél jejich krajů.
Poznámka: Místo meruněk můžete použít broskve nebo jiné oblíbené ovoce.
Šťávu z konzervy přelijte přes sítko do sklenice a smíchejte ji s želatinou z druhé sklenice, která vám zbyla. Touto tekutinou polijte povrch všech pohárů. Poháry vložte znovu do lednice a nechte želatinu ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell