Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový dort s lahodným džemem ze sladkých meruněk

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Čokoládový dort s lahodným džemem ze sladkých meruněk - postup přípravy

Klasický sachr patří mezi nejoblíbenější dorty na světě. Tento čokoládový dort s meruňkovým džemem se skvěle hodí na jakoukoli oslavu, ale také jen pro návštěvu ke kávě nebo pro rodinu na chuť.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Nejprve opatrně oddělte bílky od žloutků. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Poté ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo o pokojové teplotě šlehejte mixérem 2 minuty. Poté přidejte moučkový cukr a šlehejte další minutu. Do takto připravené směsi můžete opatrně přidat rozpuštěnou čokoládu.

2. KROK

Bez přestání šlehejte a mezitím přidejte jeden žloutek po druhém. Pokračujte ve šlehání. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte je mixérem do světlé pěny. Začněte na nízké rychlosti a postupně ji zvyšujte. Poté postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte dokonalý sníh.

3. KROK

Do čokoládové směsi přidejte asi polovinu vyšlehaných bílků. Mouku prosejte a vše jemně promíchejte. Přidejte sníh z bílků a těsto znovu jemně promíchejte. Všechny pohyby dělejte pomalu a opatrně. Hotové těsto nalijte do formy o průměru 23 cm vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 50 minut. Poté nechte vychladnout.

4. KROK

Piškot o pokojové teplotě můžete rozkrojit vodorovně na dvě části. Polovinu piškotu namažte meruňkovým džemem a přiklopte druhou polovinu. Takto připravený ho vložte na hodinu do lednice. Mezitím si udělejte čokoládovou polevu. Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni. Poté ji sundejte z ohně, přilijte smetanu a míchejte, dokud nebude směs hladká. Dort rovnoměrně zalijte polevou a vložte na 4–6 hodin do lednice.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů