Pečená krkovička s cibulí a pikantní marinádou - postup přípravy
Krkovička je úžasně jemné maso, které je šťavnaté a zaslouží si to nejlepší dochucení. To mu můžete dodat díky tomuto receptu na pečenou krkovičku, jakou jste doposud nejedli. Potěšte své chuťové pohárky a vyzkoušejte tento jednoduchý postup na přípravu.
Ingredience
Maso nakrájejte na 6 plátků, které následně vložte do zapékací mísy. Maso osolte, opepřete a odložte bokem.
Tip: Aby se vám krkovička po upečení z mísy lépe vyndávala, vymažte mísu trochou tuku.
Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Stejný postup opakujte také u bílé cibule. Cibuli vložte do mísy a nakrájejte nadrobno oloupaný česnek, který k cibuli přidejte. Do směsi vmíchejte švestkový džem, přilijte olej a ostrý kečup. Přisypte také vegetu a vše důkladně zamíchejte.
Připravenou marinádou pokryjte maso v míse a rovnoměrně ji rozetřete. Takto připravené maso vložte do předehřáté trouby a pečte jej na 180 °C po dobu 50–60 minut, dokud nezměkne.
Tip: Po upečení můžete pečenou krkovičku ihned servírovat s oblíbenou přílohou, jako jsou například americké brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Karol Gotuje
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.