Segedín s vepřovým masem a smetanou - postup přípravy
Segedínský guláš je klasika, kterou milují snad všichni. Jídlo podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je chutné, recept je jednoduchý a troufnout si na něj můžou i ti, kteří se s kulinářským uměním teprve seznamují.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno i s česnekem. Vepřové maso nakrájejte na kousky o velikosti cca 3×2 cm. V pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm smažte přibližně 3 minuty, do hněda. Následně k ní přisypte nakrájené vepřové a ingredience zamíchejte.
Maso restujte přibližně 4 minuty a přidejte k němu česnek se sladkou paprikou. Vše důkladně promíchejte a po půl minutě odstavte z tepla.
Poznámka: Papriku nesmažte déle než 30 vteřin, jinak zhořkne.
Připravenou směs vložte do hrnce, do kterého přilijte vývar a přidejte bobkové listy, nové koření, kmín a pepř. Hrnec přikryjte poklicí a vařte přibližně 120 minut, aby bylo vepřové měkké.
Poznámka: Místo vývaru můžete přilít vodu smíchanou s bujonem v kostce nebo ve vaničce.
Jakmile je maso měkké, vyndejte z hrnce koření a vložte do něj zelí. vše zamíchejte, guláš dosolte a zahustěte smetanou, ve které jste rozmíchali lžíci vody a lžíci hladké mouky.
Poznámka: Segedín vařte dalších 10 minut, aby se mouka provařila a jídlo bylo lépe stravitelné. Hotový guláš podávejte s houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem