Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené vepřové maso s bramborami a cibulí z jednoho pekáčku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečené vepřové maso s bramborami a cibulí z jednoho pekáčku - postup přípravy

Jídla z jednoho pekáčku jsou skvělá. Někdy jsou ale docela pracná, protože vyžadují velkou spoustu surovin a obvykle také krájení, protože se ingredience musejí propéct doměkka za relativně krátkou dobu. Dnes vám prozradíme ten nejjednodušší recept, u kterého vás žádné složitosti nečekají.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na větší kostky, vložte je do hluboké mísy a zasypejte je podle chuti solí, mletým černým pepřem a vaším oblíbeným kořením či bylinkami. Zakápněte maso olejem a dobře promíchejte. Oloupejte cibuli, nasekejte ji na čtvrtiny, které přimíchejte do mísy ke kořeněnému masu.

2. KROK

Brambory oloupejte, dobře umyjte a zbavte černých flíčků či jiných poškození. Nakrájejte je na velké kusy, nejlépe poloviny nebo čtvrtky, podle toho, jak velké brambory máme. Vložte je do hluboké misky, osolte je, posypejte mletým černým pepřem a případně sušenými či čerstvými nasekanými bylinkami, postříkejte olivovým olejem a promíchejte.

3. KROK

Připravte si velký pekáč nebo zapékací misku a vsypte do něho brambory i maso s cibulí. Všechno promíchejte a rozprostřete po celé ploše dna zapékací mísy tak, aby bylo maso a brambory důkladně proložené a naložené. Pekáč zakryjte hliníkovou fólií a vložte do trouby, kterou jste nechali předehřát na 200 °C. Brambory s masem pečte asi 45 minut. Poté sundejte alobal a pekáč vraťte zpátky do trouby na dalších 15 až 20 minut.

4. KROK

Nakonec nasekejte najemno lístky čerstvé petrželky, kopru nebo koriandrové nati a zasypejte brambory s masem na talíři. Přidejte k nim čerstvou nebo grilovanou zeleninu či zeleninový salát a s velikánskou hutí podávejte.

5. KROK

Tip: Tento recept tvoří jenom základ pokrmu. Pokud chcete, můžete do pekáče s masem a bramborami přihodit také na kousky nakrájenou mrkev nebo nakládané cukrové kukuřičky. Mimoto ale může přidat také na proužky nakrájenou červenou papriky nebo jakoukoliv jinou zeleninu, kterou máte rádi. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů