Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené papriky plněné mletým masem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Zapečené papriky plněné mletým masem - postup přípravy

Každý zná ty dny, kdy jste v jednom kole a máte problém stihnout všechny povinnosti, které se během vám naráz nastřádaly. I tak je ovšem důležité myslet na teplý pokrm, kterým mohou být i tyto plněné papriky.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Dejte rýži do hrnce s 250 ml vody a vařte ji, dokud nebude cca z poloviny hotová, mělo by to zabrat přibližně 10 minut. Všechny papriky rozkrojte vejpůl a zbavte je jádřince a bílých vnitřních částí. Naskládejte je vedle sebe do formy, ve které je budete péct. Posypejte je solí, mletým černým pepřem a nalijte do nich trochu olivového oleje. Poté do nich toto koření a olej ještě ručně vmasírujte.

2. KROK

Cibuli oloupejte a rozkrojte napůl, poté ji nakrájejte nadrobno. Do větší mísy dejte mleté maso a cibuli k němu přidejte. Dále do mísy dodejte rýži, kukuřici, kečup, sójovou omáčku, mletý černý pepř, sušený koriandr a prolisujte do ní dva stroužky česneku. Ručně vše důkladně zpracujte, dokud se suroviny nepropojí.

3. KROK

Naplňte papriky připravenou směsí a dejte je do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 30 až 40 minut. Poté nastrouhejte tvrdý sýr nahrubo, nasypejte ho navrch paprik a pečte je ještě dalších 5 ž 10 minut, dokud sýr nezrůžoví. Papriky podávejte zasypané čerstvým koprem, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů