Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé pivní rohlíky z kynutého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Křupavé pivní rohlíky z kynutého těsta - postup přípravy

Připravte si křupavé pivní rohlíky podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Jsou chuťově výrazné, uvnitř vláčné a můžete je podávat s pomazánkou i jako přílohu.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Na pomazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte teplé pivo s čerstvým droždím a mlékem. Jakmile se ingredience propojí, nechte vzejít kvásek – potrvá to asi 15 minut.

2. KROK

Zatím do větší mísy nasypte hladkou mouku a smíchejte ji se solí. Do směsi přidejte vaječný žloutek, olej a nakonec kvásek. Z ingrediencí vypracujte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 45 minut kynout.  

3. KROK

Poznámka: Místo oleje můžete použít sádlo. Před použitím mouky ji doporučujeme prosít, aby v těstu nevznikly hrudky.

4. KROK

Zatím v míse vyšlehejte vaječný bílek s mlékem. Vykynuté těsto následně vyválejte do tvaru válečku a nakrájejte ho na 12 stejně velkých částí. Z každé části vytvořte kuličku a z každé z nich vyválejte plát o výšce 0,4 cm, který zarolujte a zahněte do tvaru rohlíku. 

5. KROK

Syrové rohlíky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, jejich povrch potřete směsí bílku a mléka a posypte ho solí a kmínem dle vlastní chuti. Pečivo pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut. 

6. KROK

Tip: Křupavé pivní rohlíky, upečené dozlatova, nechte volně vychladnout a servírujte je s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu. 

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů