Čokoládový krém ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Pokud si chcete pochutnat na lahodném krému, kterým byste mohli zároveň ozdobit nějaký dezert, připravte si tento jednoduchý recept. Krém vytvoříte pouze ze 3 ingrediencí, a to za pár minut.
Ingredience
V míse smíchejte smetanu se sýrem Mascarpone a suroviny šlehejte, dokud nezhoustne. Poté do směsi jemně vešlehejte rozpuštěnou vychladlou čokoládu, která má přibližně 40 °C.
Tip: Čokoládu rozpustíte jednoduše ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Ingredience šlehejte tak dlouho, dokud nezískáte hutný krém.
Poznámka: Dávejte pozor na otáčky při šlehání, abyste směs nepřešlehali. Mohla by se stát znovu tekutou.
Hotový krém je hutný, stabilní a můžete jej podávat samotný jako dezert, nebo jím ozdobit dorty či muffiny a další sladké dobroty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty Tundes Cakes