Domácí smetana ke šlehání z 1 ingredience - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete mít čerstvou smetanu vždy po ruce. K jeho přípravě budete potřebovat pouze jednu jedinou ingredienci, kterou máte už teď určitě doma.
Ingredience
Mléko vlijte do hrnce, který přikryjte poklicí a vložte na 10–12 hodin do lednice. Za tuto dobu se na hladině vytvoří smetanová vrstva, kterou opatrně sesbírejte pomocí lžíce.
Poznámka: Smetana se na povrchu vytvoří díky vysokému obsahu tuku, který mléko obsahuje.
Tento proces můžete opakovat tak dlouho, dokud budete mít mléko.
Poznámka: Domácí smetanu ke šlehání uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici. Takto vám vydrží 3–4 dny.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: My Lockdown Rasoi