Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemný a nadýchaný piškotový dort s mlékem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jemný a nadýchaný piškotový dort s mlékem - postup přípravy

Piškotový dort s mlékem je vzdušný, jemný a velmi chutný dezert, které můžete rychle vyšlehat podle našeho receptu krok za krokem ze snadno dostupných a levných ingrediencích na vašem kuchyňském stole. Není nic lepšího, než připravit své rodině úžasný, jednoduchý a přitom levný domácí dezert, který si mohou užít nejen k snídani, ale také jako příjemnou svačinku. Ideální je podávat tento dezert k čaji nebo kávě, ale můžete si ho dát klidně i samotný.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Dvakrát prosejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Máslo a mléko zahřejte, dokud se máslo nerozpustí. Rozšlehejte vejce a postupně přidávejte cukr. Šlehejte asi po dobu 10 minut, dokud nezískáte bílou hmotu. Nyní ve třech krocích přidejte do vaječné hmoty mouku. Jemně promíchejte špachtlí zdola nahoru.




Mléko a máslo znovu zahřejte, téměř k varu, ale rozhodně ho nevařte! Nalijte horké mléko do těsta ve dvou fázích. Po každém přidání míchejte špachtlí zdola nahoru. Vložte těsto do formy. Ideální je odnímatelná forma.

Formu vložte do trouby předehřáté na 175 stupňů po dobu 25 až 30 minut. Poté nechte 15 minut vychladnout.

Hotovo. Nyní máte k dispozici vynikající, vzdušný a lehký dezert, který si užijí všichni strávníci. Přejeme vám dobrou chuť a krásné chvilky s rodinou a přáteli!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů